Merry X-mas!

God Jul alla vänner runt om i världen!

Merry Christmas all friends all around the world!


Nej, mamma håller på Robin!

I dag så tog vi med våra monster till den stora staden för att se IDOLERNA!
Det var helt fullknökat med folk så vi såg inte så mycket när de uppträdde. Jag tyckte Zack skulle få träffa sina Idoler så jag köpte en platta så vi kunde gå fram och få den signerad...

Zack fick genast en kompis. Robin Bengtson var hur gullig som helst med Zack och busade med honom och gav han en riktig kram.

Zack ser visserligen lite sur ut men det var han inte. Hav var blyg däremot. Men efteråt så var han så stolt, så stolt.


Alice tyckte att Zack var så gullig när han busade med Robin.

Jag berättade att jag höll på Alice och att Zack inte riktigt visste vem han höll på. Kevin eller Robin. Då hoppade Robin upp och sa högt: Men, du höll väl mest på MIG va??? Då sa Zack. Nej, det är mamma som håller på dig. Jag håller på Kevin!
Då skrattade de gott.


Kevin vile göra en high-five. Zack slog så hårt han kunde och Kevin fick jätteont i sin hand. Det tyckte Zack var roligt!

En jätterolig dag på stan.

Skriva lista till tomten....

Zack sitter just nu och skriver en önskelista till Tomten. Förhoppningsvis ska vi snart överräcka den 'in persona' till Tomtem himselfe. Han har gjort önskelistan på datorn (med hjälp av mamma) och nu sitter han och ritar på den.

Z - "Titta Pappa. Det här är jag när jag tröstar tomten"
P - "Varför tröstar du tomten?"
Z - "Han är ledsen för det finns ingen snö"


Myspys... :O)

I går så hjälpte vi Tomten lite och åkte till affären för att få inspiration till önskelistorna. Det råder ingen som helst tvekan till vad Zack önskar sig i år... LEGO!




Zigge däremot gillar att pyssla i köket. I dag ringde Sandra mig och sa att jag behövde köpa ny välling. Zigge hade, på egen hand, gjort välling i köket..... I paketet!

Så, Zigge önskar sig ett kök i julklapp...


Han gillar även saker som låter mycket. Det har han efter sin far...


Efter leksaksbutiksbesöket så unnade vi oss en tur till McD. Har blivit dyrt. men det är smidigt. Och båda ungarna äter...


På Ingelsta så har de dessutom en klättervägg som Zack kommer högra och högre upp i för varje gång vi är där.


Nu väntar vi telefonsamtal från våra kompisar. Kan de så blir det ett besök hos Kolmårdstomten!



Pynt av granen

Seden att ta in en gran i huset runt jul började i tyskland på 1400-talet. Den första rapporterade granen  i Sverige är från 1741, men det tog ett bra tag innan seden spred sig up bland 'vanligt folk'. Det var först runt år 1900 som den blev vanligt förekommande.

Seden att klä hemmet med levande träd och kvistar är dock mycket gammal och tjänade till att skydda hemmet mot alla sorters onda makter och väsen.

Vi drog vårt strå till stacken för att hålla andarna borta och släpade in en fantastiskt fin och tät gran i huset. Zigge var mycket behjälplig i dekoreringen.... Problemet är att han omdekorerar granen 10-15 gånger per dag...


Mysig Jul-lunch med La Familja

Zack och Zgges Farmor och Farfar åker till America över jul så vi tvingade dom att ta ut hela familjen på julbord.
Jag bestämde att vi skule till Krogen Charlies där dom har jättegod mat.

Det blev en jättemysig kväll och jag måste säga att barnen skötte sig aldeles utmärkt.

Zigge hugger in på julbordet.


The Hellmans var förstås med.


Clara! Världens bästa kusin!


Alla barnen fick jätteroliga lysande bollar som skiftade i färg. Farmor hittar alltid roliga saker till de små.

Tack farmor och farfar för en jättetrevlig kväll

Morgonen går tung och fjät....

Dagis har alltid haft luciafirande på kvällen. Men detta år ville fröknarna prova något nytt och tvingade dit alla föräldrarna klockan 07.00 på morgonen för att visa upp att de tvingat barnen att sjunga sånger om ett katolskt helgon kallad Lucia (st Mary).

Nåväl. Kaffe och macka var utlovad så en snåljåp som jag pallrade mig upp i ottan för att bevittna detta spektakel.
Måste faktiskt medge att det är lite mysigt att se de små barnen utklädda till pepparkaksgubbar, Lucior, Tomtar och tärnor sjunga i 14 tonarter.

Zack stod vid sidan och pratade sig igenom hela firandet. Hans gamla polers Daniel var ju tillbaka på dagis!
Zigge stod längst fram med tummen i munnen och såg bekymrad ut. Kanske tänkte han på att Lucia arresterades och dömdes till att bli glädjeflicka på en bordell. När hon vägrade så spännde de fast henne bakom ett spann med oxar men då fryste spannet fast i marken och gick inte att rubba. Inte ens när det hällde kokande olja över henne så tog hon skada. Till slut så körde någon ett svärd i hennes hals men inte ens det bet på Lucia som vägrade dö innan hon fick sista smörjelsen.

Kanske det var det som Zigge tänkte på. Det får vi nog aldrig veta...


Ja ja, det blev, trots den blodiga historien, ett trevligt firande för alla parter.

Nu när mina barn är så pålästa om den historien så ska jag börja förtälja dem om Nikolaus som for till Jerusalem för att bli eremit men som återvände till sin hemstad, Patara i Lykien, där han blev ärkebiskop innan förföljelsen av de kristna gjorde att han blev fängslad.
Först när Konstantin den store kom till makten frigavs han. Han närvarade vid första konciliet i Nicaea, och deltog i tidens strider mot arianismen; det berättas att han där slog Arius på käften, och att det kanoniska straffet han därmed skulle åläggas blev avskrivet genom mirakulöst ingripande från jungfru Maria.

Fast vi, vi kallar honom bara för.....Tomten

Bor man i Kolmården så gör man giraff-pepparkakor punkt

I dag har vi haft julmys. Zack och jag har gjort ett pepparkakshus som kommer att gå till historien som världens vackraste...
Favoritgodiset på och allt!


Zigge kavlar pepparkaksdeg. Nja, kavlar och kavlar. Sitta och banka en 3 kilos kavel i bordet räknas väl oxo om man bara är ettochetthalft....


Zack hjälper till att göra pepparkakor. På bilden en pepparkaksutter...


Själv tog jag itu med att göra årets pepparkakshus. Bilden visar huset INNAN taklagsfesten


Vi som bor i Kolmården kan ju inte ha vanliga kakor. Nejdå. Giraffer, Elefanter, dinosaurier och uttrar ska det vara. :)


Här är det (nästan) färdiga huset. Puckopappa (jag) köpte garneringsgelé och inte garnityr. Detta skall givetvis åtgärdas och om ni följer bloggen så kommer den absolut sista versionenatt visas lagom till jul.
OBS. Zack har totalansvaret för att kladda ner huset med garnityr. Ska det vara så ska det vara ordentligt!


Zack visar stolt upp sin aldeles egengjorda dinosauriepepparkaka. Säg för guds skull inte att det är en säl. Då får ni stryk. Det fick jag...

Jag har gjort många ogenomtänkta beslut i mitt liv....

Zigge ser verkligen fram emot det här med lucia. Han har tränat på dagis. Han tränar hemma.
Sjunger och dansar. Ler och vickar på huvudet...
I morgon så är det luciafirande på dagis och vi har sedan länge haft beslutet att både Zack och Zigge ska vara pepparkaksgubbor.

Problemet är att Zigge har kommit på andra tankar. Han vill inte alls vara en tråkig pepparkaksgubbe. Han vill vara ett monster.

Det blir nog en rolig lucia på dagis i morgon....

I går så storhandlade vi på ICA Maxi.
Vi laddade med massor av kassar, den största vagnen och nytryckta sedlar i plånboken.
Mamma Sandra började med inhandlingen medans jag tog ungarna och kollade in allt man kan önska sig till jul (leksaksavdelningen).

Zigge förblev i vagnen hela tiden, tack gode gud. Men Zack blev så uppspelt så jag blev tvungen att förpassa honom till fängelset ett tag...

Busunge till salu. Endast 49 kronor!

Det finns en speciell i Zacks liv.....

Det finns en speciell i Zacks liv. Så fort han ser henne så lyser han upp. Hon bryr sig verkligen om Zack på ett sätt som han gillar. Hon tar sig tid. Hon lyssnar. Hon vore den perfekta partnern för Zack om det inte vore så....

...att hon är hans MOSTER!

Zack och moster Johanna spelar dataspel.

I går så var mamma på möte och då passade vi på att vara hos mormor.
Zigge tycker det är jättespännande att smyga runt och pilla på saker han inte får.
Han är så väldigt medveten om vad han inte får röra men det är ju såååååå lockande

Prydnadssaker är livet!

Morfar kom hem lite senare och Zigge myste och kramade honom. Han är så kär i sin morfar och sin farfar. Fast i går så dög mormor också. FAST hon skällde på Zigge när han rörde vid allt..

Det blev ganska sent. Mammas möte drog ut på tiden så vi fick se "Skägget i brevlådan" där hos mormor. Efter mycket bus med Johanna så va Zack trött..


Innan vi åkte hem så lekte Zack lite med min telefon. Han gillar att fota med den men hat lite svårt att hålla den still....


Kul att se att så många läser bloggen. Ni är ett 20-tal som är inne varje dag. Det tycker vi är jättekul!

Säsongsavslutning på dansen

Zack går ju på dans varje vecka. I dag var det dags för säsongsavslutning.
När det är säsongsavslutning så får alla föräldrar vara med och titta på vad de små har 'lärt sig'.
Om det var för att vi var där eller om Zack alltid är så som han var i dag är svårt att veta.

Barnen dansar. Zack gör gangta-hipp-hop poser....


Hinderbanan. Akta er för isbjörnarna!


Alla stretchar. Zack skjuter.....

Vi har världens mysigaste dansfröken. Jag ser alltid till att hon får blommor vid varje säsongsavslutning. Det är hon värd. Vilket tålamod.... Hua

Ingen GPS nödvändig på Zigge...

Nuförtiden vet vi alltid var Zigge är. 
Vi har varit så smarta att vi köpt chokladjulkalenrar till barnen. Zack fattar att man får ta en bit (lucka) varje dag men Zigge är inte lika lättövertalad. 
Dilemmat är att vi inte vill ge chokladbiten för sent för så kan han inte somna av sockerchock. Ger vi en tidigare så står han konstant vid kylskåpet där vi förvarar dem och skriker. 

Ska bli skönt när julen är över och vi kan visa Zigge att han ätit upp ala bitar. Fast då vill han väl ha en ny kalender...
Tur att det inte finns 365-luckors-kalendrar...

Parmaskinka på julbordet?

I dag har jag, pappa Loa, varit på styrelsemöte på Brevik hela dagen. Klockan 14 så kom resten av familjen och närvarade på det traditionella julbordet. Mycket mysigt och ja, Zigge visade glatt hur snabbt han kunde springa runt runt och ta pa allting....

Brevik betyder väldigt mycket för oss. Det var där Sandra och jag träffades och Zack har varit med en sommar när vi jobbade där. Nuförtiden så är jag aktiv i styrelsearbetet och sitter med budget, personal och verlsamhetsfrågor. Hur kuligt som helst.
Och en gång om året får vi alltså jullunch. Det var i dag.
Men på Brevik, som inte är som alla andra ställen, så är jullunchen inte riktigt samma som på andra ställen. Detta år var det konstiga ostar, parmaskinka, nån konstig kyckling, örtmarinerade oliver.... Ja, ni fattar. MEN, det är fantastiskt gott!
Tony som basar i köket är en mästerkock som en gång i tiden lagat mat till USAs president. :O)


När vi kom hem så var vi alla trötta. Sandra, Zack och Zigge tog en soffa i besittning och bara myste...


And the winner is.....

Gårdagens tävling blev inte så jämn som jag trodde. Men, det märktes ju vilka som har barn. Och vilka som ska ha....

En blöja väger ju inte så mycket när den är torr. MEN, när den fylls med vatten så mångdubblar den sin vikt. 
Anledningen är att den är helt fyllt med vätskeabsorberande kristaller.

Dessa kristaller kan suga åt sig otroliga mängder vätska. Dock inte så mycket som vissa trodde i tävlingen. 

Zigges blöja i går vägde 2550 gram och det innebär att den lyckliga vinnaren är...

Anett!!! som gissade på 752 gram. (http://nettiplatts.blogg.se/)

Som god tvåa kom Kaj på 4,5 kg
Tröstpris till Björn som tror att jag har muskler över huvud taget! ;O)

Anett! Ditt pris får Du den 17:e. 



Jultävling!!!!

Våran underbara hulligan, Zigge, gillar att bada. Nu är han så pass stor att han kan sitta i badbaljan (vi har inget bakar) med ungefär hälften av vattnet upphält utan att vi behöver se efter honom precis hela tiden.

Han gillar, som sagt, att bada och i badet så pysslar han med en hel del. Badar sina dockor, badar pappas kläder (hmmm), gör slut på allt schampoo. Allt detta är förlåtligt tills i dag....

Vi tyckte han läte lite för lycklig därinne i badrummet. Mamma Sandra beslutade sig för att gå in för att kolla till honom och finner att han har badat ca 10 stycken blöjor!
En sak är att blöjor är skitdyrt... Den andra är att en vattenfylld blöja väger enormt mycket. Vi har minsta tunnan som gärna blir full utan att vi behöver extra blöjor i den...

Sandra tog bort 8 blöjor innan jag hann ta bilden...

Nu till tävlingen!
Den som kan berätta hur mycket en vattenfylld blöja väger vinner ett fint pris!
Skriv era tävlingsförslag här i kommentarer. Jag vill ha svaret innan Idol börjar i morgon. dvs fredag 4 december klockan 20.00

Lycka till!

Inkomntser och utgifter....

I varje familj, företag eller förening finns det inkomster och utgifter. 
I den bästa av världar så är inkomsterna betydligt större än utgifterna. 
Jag funderar på att skicka Zigge till en nationalekonom. Han äter visserligen en del men hans utgifter är inte av denna världen. I dag när han kom hem efter dagis så hade han en blöja som var blytung. Visserligen så står det på paketet att blöjan ska klara 8 till 16 kilo bajs men det tror jag inte på. 

En sak är säker i varje fall. Det ska bli skönt när Zigge blir blöjfri. Jag ser fram emot våren 2017... eller nåt....



Michael 'Zigge' Jackson...

Som ni, trogna bloggläsare, vet så dansar Zack på måndagar. Detskrivs inte mycket om det i bloggen för de stänger dörren efter sig och vi ser inte mycket.

Det vi vet händer under tiden Zack dansar det är vad lilla Zigge gör. Han dansar också! Inte för att vi har betalt någon avgift eller så, han smiter in till de proffisionella dansarna och har uppvisning.
I dag snodde han Lindas (Nora och Julias mamma) handskar så han trodde väl att han va Michael Jackson eller nåt. In i rummet. De satte genast på musiken och Zigge körde igång....

Klicka på en bild så blir den större


Åldersgräns på youtube???

Vi har ett delikat problem. Zack älskar att sitta vid youtube.com. Man får skriva in sökord åt honom (just nu är det Indiana Jones) och sedan så ser han filmer. Han klickar sig vidare och kan sitta hut länge som helst...
Problemet är bara att ju fler gånger man länkar sig bort ju mer avvikande från det ursprungliga ämnet blir det...

Häromdagen så satt han vid youtube (världens bästa barnvakt) och ropade skrämt efter mamma. Sandra kom närmare och hörde signaturmelodin til 'Hajen'. Mycket skrämmande musik och på filmen var det en haj som dödade allt som kom i sin väg.... Sedan dess så har Zack varit lite mer avvaktande i sitt surfande....


Vi är lite orättvisa på bloggen. Det är mycket om Zack och Zigge. Men den tredje grabben Z är ju faktiskt Tarzan. Han är visserligen mest ute och springer efter honkatter (lönlöst då han, så att säga, inte kan bidra med några nötter i jul) och kommer bara in för att äta.
Men, ibland, så är han inne och vill kela med oss.

Han är för mysid, den dära Tarzan...

RSS 2.0